Descoperit în insula Guadalupe, în anul 1493 de către Cristofor Columb, ananasul a fost adus ulterior în Europa.
Denumirea englezească (pineapple) a fost dată de exploratorii europeni, care au considerat că fructul seamănă cu un altoi între un con de pin şi un măr.
Cu toate acestea, el nu este înrudit nici cu pinul, nici cu mărul.
El s-a dovedit a fi o sursă bună de vitamina
C, vitamina B6, mangan, cupru şi enzime digestive.
Multe cercetări stiinţifice se
axează pe enzima care dizolvă proteinele, bromelaină.
Dintre actiunile acesteia enumerăm:
Dintre actiunile acesteia enumerăm:
actiunea antiinflamatoare
|
reduce inflamaţia postoperatorie
|
reduce simptomatologia asociata cu
sinuzita
|
|
în combinaţie cu antibiotice şi tripsina trateaza
simptomele din infecţiile urinare
|
|
reduce simptomatologia artritei reumatice
|
|
inductia
enzimatica
|
absorbţia crescută a medicamentelor (amoxicilina)
stimularea metabolismului (alaturi de continutul bogat in fibre ajuta procesul de slabire) |
capacitatea anticoagulanta
|
subţierea sângelui, cu reducerea simptomelor
anginei şi tromboflebitei
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu