Ananasul


Originar din sudul Braziliei şi Paraguay

Descoperit în insula Guadalupe, în anul 1493 de către Cristofor Columb, ananasul a fost adus ulterior în Europa.




Denumirea englezească (pineapple) a fost dată de exploratorii europeni, care au considerat că fructul seamănă cu un altoi între un con de pin şi un măr. 

Cu toate acestea, el nu este înrudit nici cu pinul, nici cu mărul.

El s-a dovedit a fi o sursă bună de vitamina C, vitamina B6, mangan, cupru şi enzime digestive.

Multe cercetări stiinţifice se axează pe enzima care dizolvă proteinele, bromelaină. 

Dintre actiunile acesteia enumerăm: 
 
actiunea antiinflamatoare
reduce inflamaţia postoperatorie
reduce simptomatologia asociata cu sinuzita
în combinaţie cu antibiotice şi tripsina trateaza simptomele din infecţiile urinare
reduce simptomatologia artritei reumatice
inductia enzimatica
absorbţia crescută a medicamentelor (amoxicilina)
stimularea metabolismului (alaturi de continutul bogat in fibre ajuta procesul de slabire)
capacitatea anticoagulanta
subţierea sângelui, cu reducerea simptomelor anginei şi tromboflebitei



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu