Avocado, simbol al fertilităţii şi nu numai...




Originar din Mexic

Primele seminţe de avocado au fost descoperite în anul 750 î.Hr., de către arheologii din Peru, în mormintele incaşe. 
De ce au fost plasate acolo?




Poate nu ne aşteptam, dar incaşii îngropau seminţele alături de cadavre, deoarece considerau că ele ar fi oferit calităţi afrodisiace celor trecuţi în viaţa de dincolo. 

Termenul de “avocado’’ derivă din cuvântul aztec ‘’ahuacuatl”, care înseamnă ‘’copacul testicul”, înţelesul venind de la forma fructului şi de la calităţile afrodisiace.

În terapie şi nutriţie, fructul de avocado este recunoscut pentru conţinutul  bogat în grăsimi monosaturate, proteine, potasiu, magneziu, acid folic, vitaminele B, E şi K.

Dintre substanţele nutritive şi chimice, cele mai apreciate sunt :
  • beta-sitosterol-puternic antiinflamator şi hipocolesterolemiant;
  • luteina - eficient antioxidant.

Datorită acestor compuşi, avocado poate ameliora şi preveni cu încredere :

  • afecţiuni ale aparatului cardio-vascular;
  • dislipidemii;
  • afecţiuni degenerative: artrita;
  • afecţiuni ale prostatei;
  • afecţiuni legate de nutriţie: diabet;
  • afecţiuni ale ficatului;
  • afecţiuni ale vederii: degenerescenţa maculară.

Celebrul efect afrodisiac este susţinut, la bărbat, de vitamina B6, prin creşterea producerii de testosteron, în timp ce femeile se bucură de un libido ridicat datorită reglării funcţiei tiroide, de către potasiul conţinut.

În bucătarie, fructul de avocado poate fi consumat ca atare sau drept ingredient în supe, creme, sucuri, deserturi, sosuri, sandvişuri.

Una dintre cele mai apreciate reţete pe bază de avocado este guacamole, un sos preparat dintr-un amestec de avocado, roşii, suc de limetă, ceapă, ardei iute roşu, corinadru.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu