Celulita dă semnalul de alarmă







Celulita nu reprezintă un simplu indicator estetic, ci un adevărat indicator al stării de sănătate, apariţia ei trădând tulburări de circulaţie sangvină şi limfatică în zonele afectate.



În general, aportul sanguin este esenţial în buna funcţionare a ţesuturilor. Astfel, diminuarea fluxului de sânge şi implicit a aportului de oxigen determină, în timp, apariţia unor transformări degenerative la nivelul fibrelor. Acestea îşi vor schimba structura, îşi vor pierde elasticitatea şi se vor transforma în formaţiuni fibroase ce nu vor mai permite ţesutului gras să-şi păstreze uniformitatea. Acesta va fi organizat sub formă de “noduli” delimitaţi de ţesut fibros, iar aportul sanguin va fi şi mai scăzut.

Uneori, zonele de celulită sunt dureroase, datorită compresiunilor care se exercită de către dispoziţia nodulară a grăsimii asupra terminaţiilor nervoase din piele. 
În lipsa oxigenării, celulele grase izolate în aceste formaţiuni nodulare vor sintetiza şi mai multe grăsimi care se acumulează în interiorul celulelor, cu creşterea în volum a acestora. Epurarea celulară este deficitară, produşii toxici acumulându-se local şi intoxicând celulele înconjurătoare.

Cu alte cuvinte, este importantă combaterea celulitei atât pentru estetica pielii, cât şi pentru sănătatea organismului.
Lupta împotriva acesteia este una de durată şi presupune, de multe ori, schimbarea stilului de viaţă. Astfel, nu putem aştepta rezultate peste noapte, cu excepţia metodelor chirurgicale estetice.

Recomandări :

  • Dimineaţa şi seara se poate bea limonadă, cu apă uşor încălzită (fără zahăr) cu efect laxativ şi detoxifiant;
  • Practicarea masajului de relaxare sau anticelulitic;
  • Masarea zonelor afectate cu zaţ de cafea;
  • Practicarea regulată a unei activităţi fizice moderate;
  • Evitatarea alcoolului, băuturilor acidulate, a dulciurilor şi a alimentelor sărate;
  • Consumarea alimentelor bogate în fibre;
  • Testarea unui posibil dezechilibru hormonal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu